Műanyagok alkalmazása

Éleződik a verseny az autóipari beszállítói ágazatban

2008-2009-ban az autóipar világszerte válságban volt, az autógyárak drasztikus költségcsökkentést vártak el beszállítóiktól. Ennek hatását az autóipari beszállítók csak nagyon nehezen tudták kivédeni. A műanyag-feldolgozók helyzete különösen kedvezőtlen, különösen, ha nem közvetlen beszállítók, hanem még a termékeiket befogadó rész-egységgyártók (OEM) is külön követelményeket támasztanak. Az autópiac élénkülése minden szereplőben nagy reményeket kelt, hogy veszteség helyett végre nyereséget hoz a következő évek tevékenysége. Ehhez érdemes az eddigi tapasztalatokat, követendő stratégiákat áttekinteni.

Korszerű tömítések

A tömítések közül a poliuretánból készülteket alig ismerik, pedig vannak speciális célokra alkalmazható, kiemelkedően jó változataik. Bizonyos alkalmazásokra a tömítést két-komponensű fröccsöntéssel viszik fel a tömítendő formadarabra. A gépkocsigyártás számára fejlesztették ki a karosszéria tömítésére szánt teljesen műanyagból készült extrudált tömítőprofilokat.

Térdprotézis nanokompozitból?

Az emberi szervezetbe épített implantátumok anyaga a jövőben valószínűleg nem fém, hanem műanyag lesz. Nagyon alkalmasnak tűnik erre a PEEK, amelynek összeépülése a csonttal azonban lassú. Ezen próbál segíteni egy németországi kutatócsoport, amely nanoméretű TiO2-vel töltött PEEK kompozitot készített. Ennek alkalmassági vizsgálatait elkezdték.

Műanyagok piaci helyzete

Műanyagok ára európában

A standard műanyagok közül az elmúlt 12 hónap alatt a PS ára 14,7-18%-kal, a fúvásra alkalmas PE-HD-é 16,6%-kal nőtt. A PP 6,5%-kal drágult. A PE ára alig vál-tozott. A PVC 6%-kal drágult (lásd az 1. táblázatban a *-gal jelölt értékeket). Ezen belül 2010 második félévében az árak csekély mértékben, szűk határok között, ingadoztak.

Műanyagfajták

Hírek a nagy teljesítményű műszaki műanyagok világából

A műszaki műanyagok és a nagy teljesítményű műanyagok fejlesztésével, új típusok kialakításával sok cég foglalkozik. A fémek helyettesítésén túlmenően ezek az anyagok számos funkcionális előnnyel rendelkeznek. A részben megújuló nyersanyagforrások felhasználása ebben az anyagcsoportban is egyre inkább előtérbe kerül.

Műanyagok tulajdonságai

Műanyagok kopásállóságának javítása csúsztató adalékokkal és sugárzással

A műanyagok kopásállóságának javítására, azaz a súrlódás csökkentésére csúsztató adalékokat használnak, amelyek hatásmechanizmusa még nem tisztázott teljes mértékben. Egy másik módszere a kopásállóság javításának a besugárzás, amellyel térhálósítják a műanyagot és ezzel kedvezőbbek lesznek a tribológiai tulajdonságok.

Kalcium-karbonát hatása égésgátolt kompaundokban

A kalcium-karbonát az egyik leggyakrabban használt töltőanyag pl. hordtáskák, csomagolóanyagok, kábelszigetelések, ablakprofilok gyártásához használt keverékekben. Olcsósága mellett a termék több tulajdonságát javítja. Ugyanakkor egyes esetekben, pl. felhabosodó (intumeszcens) égésgátlók jelenlétében kedvezőtlen hatást fejt ki.

Műanyagok feldolgozása

A szerszámban díszítés új variációi

A fröccsöntött termékek „felruházásának” ma már széles körben alkalmazott módja a szerszámba fektetett díszítőfólia hátoldalára fröccsöntés. Az egyre bonyolultabb formák és a költségcsökkentésre való törekvés miatt ennek az eljárásnak egyre újabb változatait fejlesztik ki.

Kísérletek helyett szimuláció a terméktervezésben

A fröccsöntött termékek fejlesztésére indított európai projekt, a Pro4Plast eredményeinek 2. részét ismertetjük. A kidolgozott szervezési és szimulációs szoftverekkel sikerült az új termékek fejlesztési idejét és költségeit jelentősen csökkenteni.

Hőformázási technológia fejlesztése és új anyagok feldolgozása

A hőformázott csomagolóeszközök anyagai között ma már a biológiailag lebomló politejsav (PLA) is megtalálható, amelynek feldolgozásától még idegenkednek a feldol-gozók. Hőformázással nemcsak csomagolóeszközöket, hanem különböző, akár nagyméretű elemeket is lehet gyártani. A lehetőségek számát növeli az ikerlemezes eljárás, amellyel két lemezből készíthető el a termék.

Extrúziós flakonfúvás elektromos hajtású gépekkel

Az extrúziós fúvásban egyre nagyobb szerephez jutnak az elektromos hajtású gépek, amelyekkel nagyobb pontossággal lehet a flakonokat gyártani, tisztatérben is használhatók, aszeptikus töltést tesznek lehetővé és ráadásul kevesebb energiával működtethetők, mint a hidraulikus gépek.

Vágás és gravírozás lézerrel

A műanyag félkész termékeket utóműveletekkel tovább lehet alakítani, formálni. Az egyik gyakran alkalmazott művelet a vágás, amelyet elsősorban lemezek, hőformázott termékek végső kialakítására alkalmaznak. Az alábbiakban a lézeres vágás és gravírozás technológiájáról olvashatnak. Az előnyök mellett figyelni kell a menetközben keletkező, köztük egészségre ártalmas gázokra, amelyeket intenzív elszívással kell a munkatérből eltávolítani.

Műanyagok és a környezet

Hatékonyabb berendezések a műanyaghulladékok újrafeldolgozására

A fejlett ipari országokban a műanyaghulladékot ma már nem szemétként, hanem értékes alapanyagforrásként kezelik. A használat után szennyezett, vegyes műanyag hulladéktömegből fajta szerinti szétválogatást is magában foglaló, korszerű technológiával és berendezésekkel jó minőségű regranulátumot lehet előállítani.

Biopolimerek biomasszából bioraffinálással

A mai kutatások jelentős része valamilyen módon kapcsolódik a környezetvédelemhez, amelyhez szorosan kötődik a források védelme és az energiafelhasználás csökkentése. Ezt szolgálják az egyre fontosabb biotechnológiák. Ilyen a bioraffinálás is, amely biomasszából különböző lépések és módszerek segítségével a vegyipar részére alapanyagokat, közöttük a műanyagipar számára értékes monomereket adhat. De arra is van példa, hogy baktériumok, a jövőben esetleg növények szolgáltatják majd a feldolgozásra kész polimereket.

Fiatalok fóruma

Gépjárműipari műanyaghulladékok értéknövelő újrahasznosítása égésgátlással

Fejős Márta (környezetmérnök hallgató, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar, Szerveskémia és Technológia Tanszék) - A 267/2004. (IX. 23.) Kormányrendelet kötelezi a gyártókat – az érintett gazda-sági szereplőkkel együttműködve – a forgalomból kivont vagy kivonni szándékozott, hulladékká vált gépjárművek visszavételére.