4. Következtetések

1. A szakirodalomban megadott forgácsolási paraméter-értékek általánosan megbízható, jó eredményt biztosítanak polimerek forgácsolásánál. A megadott érték-tartományokon belül az egyes esetek finomíthatók.
2. Rendkívül fontos alapkövetelmény az éles, jól-köszörült szerszám.
3. A táblázatos értékek betartásával a POM C forgácsleválasztása egyszerűbb az anyag ridegebb viselkedése - és többek között gyengébb kopásállósága - miatt.
4. A POM C érzéketlenebb a forgácsolási paraméterek változtatásával szemben.
5. A POM C ridegebb viselkedése korlátot jelent az esztergálás előtolásánál. 0,3 mm/ford. felett a felületi minőség hűtés- kenés nélkül jelentősen romlik. (A szakirodalmi ajánlások szerint viszont a vágósebesség 60%-kal nagyobb lehet, mint poliamid 6 esetén.)
6. A DOCAMID 6 G-H szívós folyó forgácsa elridegíthető önmagához képest, ha kiemelt forgácstörőt köszörülünk a gyorsacél késbe.
7. A DOCAMID 6 G-H szívós és kopásálló tulajdonsága miatt, a POM C-hez képest jóval nagyobb előtolással esztergálható, 0,3 mm/ford. feletti előtolásnál is szép, egyenletes felület biztosítható.
8. A DOCAMID 6 G-H forgácsának eltávolítása a kés és a munkadarab környezetéből jelentősen javítható a "l- terelőszög" növelésével.
9. Minimum l = 4° esetén a kés már képes a DOCAMID 6 G-H folyó forgácsát folyamatosan a kés mellett leengedni.
10. Minimális kenés a munkadarab felületén jelentősen képes javítani a DOCAMID 6 G-H forgácsleválását (kisebb nyírási feszültség visszamaradása a forgácsfolyamban).

5. Javaslatok

A DOCAMID 6 G-H olyan szilárdsági jellemzőkkel rendelkezik, mint a POM C, de szívósabb, kopásállóbb és gazdaságilag kedvezőbb piaci árral rendelkezik.

A fent leírtak alapján a DOCAMID 6 G-H forgácsolási teljesítménye és felületi minősége eléri a POM C kedvező tulajdonságát, ha betartjuk a következő technológiai finomításokat:

1. Használjunk tökéletesen köszörült gyorsacél kést!
2. Köszörüljünk a késbe kiemelt forgácstörőt!
3. Használjuk ki a terelőszög adta lehetőségeket. Minimum l = 4° már előnyös forgácselvezetést ad.
4. Esztergálhatunk nagy szerszámelőtolással (0.3 mm/ford feletti értékek is használhatók), így termelékenyebbé tehető az esztergálás.
5. Simított felület is készíthető termelékenyen, nagy előtolással, csak a kés csúcssugarát növeljük meg. Minimum R = 0.6 mm csúcssugár esetén már simított felületet készíthetünk nagy előtolással.
6. A poliamid felületre jutatott minimális kenőanyag tovább javítja a forgácseltávolítást, növeli a vágósebességet és előtolást.

Mindezek alapján válaszoljunk az 1. pont alatt feltett kérdésre:

A DOCAMID 6 G-H fent leírt esztergálási tulajdonságainak finomításával egy jó forgácsoló szakember ugyan olyan forgácsolási teljesítményt képes elérni, mint a POM C-vel általában.
Amennyiben nem meghatározó a POM C alkalmazását szükségessé tevő hatás, mint pl. nedves és vizes környezetben precíziós mérettartás, élelmiszeripari vagy gyógyászati különleges elvárások, akkor a DOCAMID 6 G-H továbbra is stratégiai jelentőségű alapanyag az általános gépiparban.

A leírt esztergálási javaslatok minimális plusz-költséget jelentenek a teljes technológiában, viszont:

  • szívósabb
  • kopásállóbb
  • gazdaságilag versenyképesebb

gépelemet lehet előállítani általános gépészeti célra, elsősorban mozgó - súrlódó, gördülő - és dinamikus hatásoknak kitett alkalmazásokhoz.