2006. már. 06.

DOCACETAL C AS félkész termékek raktárról szállíthatók

Elektrosztatikus feltöltődés gyakran két érintkező anyag összedörzsölésekor vagy szétválasztásakor keletkezik. Ha ipari környezetben az elektrosztatikus töltést nem vezetik le ellenőrzött módon, ez számottevő zavarokat és gazdasági károkat okozhat.

A legnagyobb veszélynek azok az elektronikus elemek vannak kitéve, amelyek már igen kicsi, az ember számára nem is érezhető elektromos potenciálok hatására is károsodhatnak. Ez a mikorchip gyártásnál nagy selejtszázalékot, elektronikusan vezérelt termelési folyamatoknál pedig zavarokat eredményezhet.

Ezért az elektrosztatikával szembeni védelmi rendszerek alkalmazása nélkülözhetetlen. Ehhez a Docacetal C AS tulajdonságainak együttese kiváló alapot nyújt:

Tulajdonság Előny
Felületi ellenállás: 1010-1012 W Levezeti az elektrosztatikus töltést.
Az antisztatikum nem mozdul el, maga is vezető Tartós hatás, nem függ a levegő nedvességtartalmától
Az antisztatikum nem tartalmaz kormot Nincs nem kívánatos szennyeződés a ledörzsölt részecskék miatt
Jó csúszóképesség Kicsi a súrlódás miatti feltöltődés

Ezek a tulajdonságok számos olyan felhasználási területre alkalmassá teszik a Docacetal C AS-t, ahol az elektrosztatikus feltöltődés nem kívánatos vagy káros, pl. az anyagmozgatásnál vagy a félvezető gyártásban.

További részletek a Műszaki Műanyag Féltermékek Villamosipari- és Elektronikai alkalmazásokhoz című kiadványunkban.

 

Új rendelhető termék az elektromosan nem-szigetelő anyagok között

A DOCAMID 6G ESD szabad utat enged az áramnak

A Docamid 6G ESD szerkezeti anyag villamos vezetőképességével tűnik ki. Ez alapot nyújt a legújabb ATEX 137 és ATEX 95 robbanásvédelmi irányelvek teljesítéséhez.

Ez azt jelenti, hogy robbanásveszélyes atmoszférában a Docamid 6G ESD alkalmazásával elkerülhető az elektrosztatikus feltöltődés, mint lehetséges gyújtóforrás.

Tulajdonság Egység Érték
Térfogati ellenállás W cm 2,3 x 105
Felületi ellenállás W 104

Ugyanakkor az anyag mechanikusan jól terhelhető, megfelel a "klasszikus" poliamid alkalmazásokhoz, amilyenek pl. a görgők, hengerek, fogaskerek, stb.

Tulajdonság Egység Érték
Folyási feszültség MPa 56
Szakadási nyúlás % >8
Rugalmassági modulus (húzásra) MPa 3200

Jellegzetes felhasználási terület az elektronika mellett pl. a gabonatárolók mozgó elemei, a gáz- és olajipar gépelemei.

A jelenlegi gyártott formátumok: 80x600x1500 mm-es tömbök, illetve 180 mm átmérőjű rudak. Ezekből igény szerint vághatók kisebb méretű darabok. Az anyag rendelésénél kérjük ezt figyelembe venni.

Kézséggel szolgálunk további információkkal.