Aki fémforgácsolás után barátkozik a műszaki műanyagok esztergálásával, az a kezdeti problémák és nehézségek (pl. forgácsoló kés anyaga, élszögei, vágósebesség, hűtés, kenés) tisztázása után - gyakorlati tapasztalatokon alapuló szakirodalmi ajánlások segítségével - elérheti rövid időn belül azt, hogy a kívánt egyenletes felületi minőség és tűrésmező biztosítható.
Többféle műszaki műanyag esztergálása után, betartva az irodalmi forgácsolási ajánlásokat, sok esztergályos arra a következtetésre jut, hogy a POM C egyszerűen és jól forgácsolható, a többi anyag már problémásabb és kevésbé termelékeny a technológia.

Igaz ez az állítás, vagy hamis?

A válasz egyszerű: részben igaz, részben nem!

  • Igaz, mert az acélokhoz kissé hasonló a POM C forgácsolási viselkedése és viszonylag érzéketlen az esztergálási paraméterek változtatására.
  • Hamis, mert hasonló forgácsolási teljesítmény és felületi minőség elérhető szívós öntött poliamiddal is, de nem mindegy, hogy milyen technológiai paramétereket alkalmazunk.

Az esztergálás megítélésénél egyik legfontosabb szempont a forgács leválása és eltávolíthatósága. Ebből a szempontból a ridegebb POM C forgácsleválása kedvezőbb, mert a szívósabb öntött poliamid 6 forgácsa folyóbb és szívósabb, nagyobb a késre és munkadarabra való feltekeredés veszélye.

Ebből következik, hogy a fő feladat a PA esztergálásnál:

  • a forgácsleválás elridegítése,
  • a forgács távoltartása a késtől és a munkadarabtól.

Nagyszámú előzetes kísérlet igazolta, hogy ez legegyszerűbben forgácstörő alkalmazásával és a fordulatonkénti előtolás növelésével oldható meg. (A legegyszerűbb esetet vizsgálva, mikor nem alkalmazunk forgácselszívást és hűtést- kenést.)