D kategória
Fő jellemzők: 

Kiváló hőállóság (250°C-ig) levegőn,
Jó mechanikai terhelhetőség rendkívül széles hőmérsékleti tartományban,
Jó tribológiai tulajdonságok egyes kompozit változatoknál,
Kiváló mérettartás 250°C-ig,
Kiemelkedő ellenállás Gamma és Röntgen sugárzásnak,
Nehezen éghető,
Jó UV állóság

Alapfokozat: 
Erősítetlen, töltetlen natúr PAI.
Különleges fokozat: 
Üvegszállal, kenőanyaggal, grafittal, MoS2-vel, PTFE-vel erősített PAI.
Fő alkalmazási terület: 
A natúr Torlon PAI (4203) rendelkezik a legnagyobb szívóssággal és ütőmunka értékkel a PAI változatok között. Ennek megfelelően elterjedt a széles hőmérséklettartományban használatos készülékelemek és szigetelő alkatrészek között a félvezető és mikroelektronikai iparban. Súrlódó helyeken a PTFE és grafit adalékolású kompozit változatot használják (Torlon PAI 4301). Elterjedten használatos önkenő siklócsapágy anyagnak magas hőmérsékleten, javított siklási és kopásállósági jellemzőkkel. Fokozott mérettartási követelmények (pl. magas hőmérsékleten, tartós statikus terhelés elviselése minimális deformációval) esetén használható az üvegszál erősítésû kompozit változat (PAI 5530).
Megmunkálási technológia: 

Forgácsolás (esztergálás, marás, fúrás, fűrészelés): keményfém és gyémánt szerszámok használata célszerű. Hűtés javasolt, mellyel a forgácsolási sebességek a következők pl. v = 250–500 m/min esztergálásra és marásra, v= 10–30 m/min fúrásra.
Ragasztás: megvalósítható.

TORLON PAI (Poliamid-imid) Termékek

TORLON PAI 4203

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
okkersárga

Töltetlen, erősítetlen poliamidimid (PAI), mely a PAI termékek közül a legszívósabb. Kis hőtágulása miatt precíziós alkatrészek kedvelt anyaga magas hőmérsékleten is (250°C-ig tartósan). Jó szigetelő képessége miatt az elektromos iparban is kedvelt alapanyag.

TORLON PAI 4275

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
szürke

20% grafit és 3% PTFE tartalmú, javított siklási és kopásállósági jellemzőkkel rendelkező PAI kompozit, nagy sebességű siklásokhoz.

TORLON PAI 4301

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
fekete

12% grafit és 3% PTFE adalékot tartalmazó változata a natúr PAI-nak. Elsődlegesen siklócsapágyak, súrlódó gépelemek anyaga, a natúr PAI-hoz képest kedvezőbb tribológiai tulajdonságokkal.

TORLON PAI 5030

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
fekete

30% üvegszál erősítésû változat. A natúrhoz képest javított mérettartás és szilárdsági jellemzők, nagyobb rugalmassági modulus.

TORLON PAI 7130

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
szürkés fekete

30% szénszálerősítést tartalmazó PAI kompozit. Nagyobb merevség, mérettartás, mechanikai terhelhetőség jellemzi.