Docaflon (PTFE - politetrafluoretilén) Docaflon (PFA - perfluoralkoxi kopolimer) Docaflon (FEP – tetrafluoretilén-hexafluorpropilén) Docaflon (MFA – módosított fluoralkoxi)
B kategória
Fő jellemzők: 

szakító szilárdság: 16–25 MPa,
kémiailag rendkívül stabil,
jó formaleválasztó képesség,
jól megmunkálható,
széles alkalmazási hőmérséklettartomány: -200°C-tól +260-300°C-ig,
keménység (Rockwell): D 50 – D 75,
jó csillapítási képesség, szívós,
kis súrlódási tényező,
fiziológiailag semleges, élelmiszerrel és gyógyszerrel érintkezhet,
jó elektromos szigetelő képesség nedves közegben is,
sűrűség: 2,2 – 2,4 kg/dm3

Alapfokozat: 
PTFE féltermékek extrudált, sajtolt/préselt, hasított, gyártási kivitelben.
Különleges fokozat: 
A jobb mérettartás és szilárdság érdekében gyártanak 25%-os üvegszálerősítéssel, a kedvezőbb kopásállóság és szilárdság érdekében 25%-os széntartalommal töltött PTFE anyagokat. Továbbá bizonyos formák többféle színben is rendelhetők.
Fő alkalmazási terület: 
Élelmiszer-, vegyi-, textilipari gépalkatrészek, általános tömítések, szigetelő elemek, preciziós műszeripari elemek; orvosi, gyógyszerészeti berendezések; csúszóvezetékek, formaleválasztó elemek stb.
Megmunkálási technológia: 

Forgácsolás (esztergálás, marás, fúrás, fűrészelés): a hagyományos fém-, bizonyos esetekben famegmunkáló szerszámok - szénacél, gyorsacél, keményfém, gyémánt – használhatók csak éles kivitelben. Hűtés javasolt, mellyel nagy forgácsolási sebességek alkalazhatók pl. v = 200–400 m/min esztergálásra és marásra, v = 50–100 m/min fúrásra.
Ragasztás: nem javasolt.

Docaflon PTFE Termékek

DOCAFLON FEP

extrudált csövek

Szín: 
natúr, fényáteresztő

Csak rendelésre. A FEP csövek a megömleszthető anyagok kategóriájába tartoznak. Ömlesztve jól tapad a PTFE-hez is. Nagy a méretválaszték. Kiváló a hajlékonysága, alakíthatósága.

DOCAFLON MFA

extrudált csövek

Szín: 
natúr, fényáteresztő

Csak rendelésre. A FEP-hez hasonlóan megömleszthető anyag. Az átlátszósága az egyik legjobb a fluorpolimerek között. Jó vegyszerálló, az anyag felülete rendkívül sima.

DOCAFLON PFA

extrudált csövek

Szín: 
natúr, fényáteresztő

A PFA a fluorpolimerek között a legjobb hőstabilitással rendelkezik. A natúr PTFE-hez képest kisebb az anyag kúszása, jobbak a mechanikai jellemzői. A víztiszta változatnak kiváló a fényáteresztése. Hegesztése megvalósítható. A PFA csövek vékonyfalú csövek, többféle színváltozatban is rendelhetők.

DOCAFLON PTFE-CG25

extrudált, préselt rudak és táblák

Szín: 
fekete

A natúr PTFE szénnel és grafittal erősített változata. Nagyobb merevséggel, mérettartással, kisebb kúszással rendelkezik. Esd anyag, elektromosan nem szigetel. Jobb a siklási tulajdonsága és a kopásállósága a natúr PTFE-hez képest.

DOCAFLON PTFE-GF25

extrudált, préselt rudak és táblák

Szín: 
natúr

A natúr PTFE 25% üvegszállal erősített változata. Nagyobb merevséggel, mérettartással, kisebb kúszással rendelkezik a natúr PTFE-hez képest.

DOCAFLON PTFE-N

extrudált, préselt rudak és táblák

Szín: 
fehér

Erősítetlen, töltetlen változat. Elsősorban kis mechanikai igénybevételnek kitett helyeken használatos, ahol vegyszerállóság, tömítés vagy kis súrlódás a cél. Többféle gyártástechnológiával készül, ami a méretválasztékot befolyásolja.