B kategória
Fő jellemzők: 

nagy szilárdság: 70–80 MPa (folyáshatár, húzószilárdság),
szívósság (hornyolt Charpy): 8 kJ/m2 – nem törik,
jó csúszási tulajdonságok : m = 0,25–0,45 (száraz csúszás simított és köszörült acélon),
széles alkalmazási hőmérséklettartomány: –50°C-tól +120°C-ig,
nagy keménység (Rockwell): M 86 – M 90,
jó kifáradási szilárdság és csillapítási képesség,
nedvesség hatására nem duzzad, a POM C változat 80°C-ig víz alatti üzemmódban is használható,
nagyon jól forgácsolható automata gépeken is
sűrűség: 1,4 kg/dm3

Alapfokozat: 
POM C (Polioximetilén ko-polimer) POM H (Polioximetilén homo-polimer)
Különleges fokozat: 
A ko-polimer változatoknál a jobb siklási és kedvezőbb kopási viselkedés érdekében létezik PTFE társítású változat TF jelöléssel, a javított mérettartás érdekében 25%-os üvegszál erősítés GF 25 jelöléssel, valamint elektromosan vezetőképes változat ELS jelöléssel.
Fő alkalmazási terület: 
Mérettartó, preciziós alkatrészek; kis modulú fogaskerekek; szelepülékek; rugók; csúszó elemek; vezérlőbütykök; szigetelőelemek az elektromos iparban; állandóan vízzel érintkező gépelemek a POM C esetén 80ºC-ig; görgők; kötőelemek stb.
Megmunkálási technológia: 

Forgácsolás (esztergálás, marás, fúrás, dörzsárazás, fűrészelés): a legjobban forgácsolható műanyagok. A hagyományos fém-, bizonyos esetekben famegmunkáló szerszámok – szénacél, gyorsacél, keményfém, gyémánt – használhatók éles kivitelben. Hűtés javasolt, mellyel nagy forgácsolási sebességek alkalmazhatók. pl. v = 200–500 m/min esztergálásra,
v = 200–400 m/min marásra, v = 50–100 m/min fúrásra.
Ragasztás és hegesztés: megvalósítható, de nem javasolt.

DOCACETAL (POM - polioximetilén) Termékek

DOCACETAL C

extrudált rudak, táblák, csövek

Szín: 
fehér, fekete, kék, piros, sárga, zöld

A polioximetilének közül az extrudált, töltetlen ko-polimer változat. Ez a fajta POM jobban ellenáll a hőöregedésnek, mint a POM-H, továbbá hidrolízisálló, bírja az erős lúgokat is. Korlátozott méretválasztékban rendelhető szinek: kék, sárga, zöld, piros.

DOCACETAL C ELS

extrudált rudak, táblák

Szín: 
fekete

Az alap POM C mátrix szerkezetbe társított vezetőképes anyag eredményezi, hogy a termék az elektromos töltéseket elvezeti. A natúr POM C-hez képest a termék térfogati és felületi ellenállása négy-öt nagyságrenddel kisebb.

DOCACETAL C Esd

extrudált rudak, táblák

Szín: 
natúr (bézs)

Az alap POM C mátrix szerkezetbe társított vezetõképes anyag eredményezi, hogy a termék az elektromos töltéseket elvezeti. A natúr POM C-hez képest a termék felületi és térfogati ellenállása három-négy nagyságrenddel kisebb.

DOCACETAL C GF25

extrudált rudak, táblák

Szín: 
natúr, fekete

Az üvegszál töltésnek köszönhetően a POM C mechanikai jellemzői változnak. Merevebb, mérettartóbb a termék, mint a natúr változat.

DOCACETAL C ID

extrudált rudak, táblák

Szín: 
szürke, kék

A POM C élelmiszeriparban használt olyan változata, mely indukciósan érzékelhető töltőanyagot tartalmaz. Az anyag részecskéi szűrhetők. A tisztítószereknek jól ellenáll.

DOCACETAL C MT

extrudált rudak, táblák

Szín: 
fekete, kék, zöld, sárga, piros

Gyógyászati eszközök gyártásánál használható POM C, mely kiváló siklási és kopásállósági tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a szerves oldószereknek. Az elterjedt sterilizálási és tisztitási módszerek is használhatók.

DOCACETAL C PE

extrudált rudak, táblák

Szín: 
kék

PE adalékanyagot tartalmaz. Kiváló siklási tulajdonságok és javított abráziós kopásállóság jellemzi.

DOCACETAL H

extrudált rudak, táblák

Szín: 
fehér, fekete

Ez a homo-polimer változat nagyobb mechanikai szilárdsággal, merevséggel, kisebb hőtágulással, jobb kopásállósággal rendelkezik, mint a POM C, de vizes, meleg közegben kevésbé használható.

DOCACETAL H TF

extrudált rudak, táblák

Szín: 
natúr

PTFE töltésű POM-H. A töltőanyagnak köszönhetően jellemzői eltérnek mind a POM-C és POM-H alapanyagétól. A PTFE tartalom miatt lágyabb, kevésbé merev. Ellenben a siklási és kopási tulajdonságai rendkívül jók. Nagy terhelések és kis sebességek esetén is megvalósítható a „stick-slip” mentes csúszás.