Univerzális használatú anyagcsoport
B kategória
Fő jellemzők: 

nagy szilárdság: 70–110 MPa (folyáshatár, húzószilárdság, nyomószilárdság),
szívósság (hornyolt Charpy): 12 kJ/m2 – nem törik,
jó csúszási tulajdonságok : m = 0,15–0,5 (száraz csúszás simított és köszörült acélon),
széles alkalmazási hőmérséklettartomány: –40°C-tól +140°C-ig,
nagy keménység (Rockwell): M 85 – M 98,
jó kifáradási szilárdság és csillapítási képesség,
jó kopásállóság,
kedvező kúszási ellenállás: 18 – 26 MPa feszültség 1% nyúláshoz 1000 h alatt,
sűrűség: 1,15 – 1,16 kg/dm3

Alapfokozat: 
PA 6 öntött, extrudált PA 66 extrudált PA 4.6 extrudált PA 12 extrudált
Különleges fokozat: 
Speciális tulajdonságok (jobb siklás, kopásállóság, nagyobb szilárdság, mérettartósság) érdekében létezik szállal erősített és/vagy kenőanyaggal töltött alapanyag.
Fő alkalmazási terület: 
Csapágyperselyek, vezető és kopólécek, tartó-, feszítő,- vezető-, szállítógörgők, kötélcsigák, csigaperselyek, fogaskerekek, fogaslécek, csigakerekek, lánckerekek, kalapácsfejek, vágólapok, lehúzók, szigetelőelemek, tömítőgyűrűk stb. Nedves környezetben, precíziós alkatrészeknél figyelembe kell venni a poliamidok vízfelvételéből eredő méretváltozást, illetve teherbírás számításánál a változó anyagjellemzőket!
Megmunkálási technológia: 

Forgácsolás (esztergálás, marás, fúrás, dörzs¬árazás, fűrészelés): a hagyományos fém, bizonyos esetekben famegmunkáló szerszámok - szénacél, gyorsacél, keményfém, gyémánt - használhatók éles kivitelben. Hűtés javasolt, mellyel nagy forgácsolási sebességek alkalmazhatók
pl. v = 100–500 m/min esztergálásra és marásra, v = 50–100 m/min fúrásra.
Ragasztás és hegesztés: megvalósítható.

Termékek

öntött rudak, Táblák
Szín: zöld

Ez a módosított szerkezetû (polimer/polimer kompozit) PA 6 termék a DOCAMID 6G H-hoz hasonlóan kedvezõ szívóssággal, kifáradási szilárdsággal, rugalmassággal rendelkezik a ridegebb öntött termékek között. Egyesíti a tiszta, extrudált és öntött poliamidok elõnyös tulajdonságait.

Extrudált rudak, Táblák
Szín: natúr

Natúr töltetlen poliamid 12. A poliamid 6 anyagokhoz képest kisebb vizfelvétellel rendelkezik, rendkívül szívós, a ciklikus fárasztóhatásnak ellenálló és jó abráziós kopássállóságú anyag.

Extrudált rudak
Szín: natúr

Az üvegszál adalékolás eredményeként a PA 12 mérettartása, keménysége, szilárdsága javult a natúr változathoz képest.

Extrudált rudak
Szín: barna

Összehasonlítva az általános poliamid 6 anyagokkal a DOCAmid 4.6 anyag nagyobb merevséggel és kúszásállósággal rendelkezik széles hõmérsékleti tartományban.

Extrudált rudak, Táblák, csövek
Szín: natúr, kék

Kedvezõ kombinációját nyújtja a szilárdságnak, szívósságnak, mechanikai csillapító képességnek és kopásállóságnak. Mindez párosul a jó elektromos szigetelõ és vegyszerálló képességgel is. Mindent figyelembe véve a termék „általános felhasználási célú” poliamid fajtának nevezhetõ.

öntött rudak, Táblák
Szín: fekete

A magnéziumos katalizálású öntött poliamid 6 vezetõképes változata. Felületi ellenállása 106 - 107 Ω.

öntött rudak, Táblák
Szín: fekete

A magnéziumos katalizálású öntött poliamid 6 nano- és mikrokompozit változata, mely az Esd anyagok közé sorolható. Felületi ellenállása 109-1010Ω. Mindemellett javított abráziós kopásállósággal is rendelkezik.

öntött rudak
Szín: natúr

Mikro kompozit, javított siklási és kopásállósági tulajdonságú öntött poliamid 6.

Extrudált rudak, Táblák
Szín: fekete

A tiszta PA 6-hoz képest, erõsítõ anyagként 30% üvegszál töltéssel rendelkezik. Ennek köszönhetõen nagyobb merevséggel, mérettartással és kúszásállósággal rendelkezik. A megengedhetõ maximális üzemi hõmérséklet szintén magasabb.

csövek, Extrudált rudak, Táblák
Szín: fekete

A DOCAMID 6 E anyaghoz képest a molibdén-diszulfid (MoS2) tartalom miatt nagyobb szilárdságú, merevségû. A hõ- és kopásállósága is jobb, viszont a szivóssága és mechanikai csillapítóképessége rosszabb. Automata forgácsoló gépekkel jól megmunkálható.

Extrudált rudak
Szín: fekete

Nagy szilárdságú, szénszállal erõsített poliamid 66. Az anyag jellemzõje a nagyobb hõállóság és mérettartás mellett a kis felületi és térfogati ellenállás, így az elektromosan nem szigetelő polimerek közé sorolható.

Extrudált rudak, Táblák, csövek
Szín: natúr, fekete

A DOCAMID 6 E anyaghoz képest nagyobb szilárdságú, merevségû. A hõ- és adhéziós kopásállósága is jobb.

Extrudált rudak, Táblák
Szín: fekete

A tiszta PA 66-hoz képest, erõsítõ anyagként 30% üvegszál töltéssel rendelkezik. Ennek köszönhetõen nagyobb merevséggel, mérettartással és kúszásállósággal rendelkezik. A megengedhetõ maximális üzemi hõmérséklet szintén magasabb.

Extrudált rudak, Táblák
Szín: antracit

A MoS2 adaléknak köszönhetõen merevebb, keményebb, méretstabilabb, mint a tiszta PA 66 anyag, viszont ridegebb is. A MoS2 másik hatása a javított siklási és kopásállósági jellemzõ, mely önkenõ siklócsapágy anyaggá teszi számos alkalmazásban.

öntött rudak, Táblák, csövek
Szín: natúr, fekete, kék

Erõsítetlen, töltetlen alapfokozat a nátrium katalizálású öntött PA 6 termékek között. Mechanikai jellemzõi nagyon hasonlítanak az extrudált DOCAMID 66 E anyaghoz. Kedvezõ kombinációját kínálja a szilárdságnak, keménységnek, mérettartósságnak és kopásállóságnak.

öntött rudak, Táblák, csövek
Szín: natúr, piros, sárga, szürke, zöld, kék, fekete

A speciális katalizálású gyártási folyamatnak köszönhetõen az öntött poliamid termékek közül kitûnik egyenletes anyagszerkezetével, növelt szívósságával (adalékanyagok nélkül). Az extrudált tiszta PA 6 anyagokhoz képest nagyobb szilárdsággal, mérettartósággal és kopásállósággal rendelkezik.

csövek, öntött rudak, Táblák
Szín: fekete

A molibdén-diszulfid (MoS2) részecskék mellet korom adalékolással a termék UV-állósága javul. A natúr változathoz képest keményebb az anyag, valamint nagyobb a rugalmassági modulusa.

öntött rudak, Táblák
Szín: sárga, fekete, zöld

Adalékként kenõolajat tartalmazó öntött PA 6. Igazi önkenõ anyag. Elsõsorban a nagyterhelésû, kis siklási sebességû szerkezeti helyekre lett kifejlesztve.

öntött rudak, Táblák
Szín: sárga

Elasztomer adalékot tartalmaz, igen szívós anyag, alacsony hőmérsékleteken is ütésálló. Jó mechanikai csillapító képessége van, elektromosan szigetelő.

Extrudált táblák
Szín: fekete

Vákuumformázható, hõformázható üvegszállal erõsített PA6 E.